Carwashes kunnen gewoon openblijven ondanks de lockdown die vannacht in zal gaan. Bovag heeft dit zojuist aan Carwashnieuws bevestigd. “Carwashes vallen onder dienstverlening ten behoeve van het onderhoud van een auto en vormen zodoende een uitzondering op bedrijven die wel moeten sluiten tijdens de lockdown”, aldus branchemanager carwash van Bovag, Erik Stern.

De branchemanager kan zich echter wel voorstellen dat er bepaalde restricties aan wasbedrijven worden opgelegd. “Het zou niet meer dan logisch zijn dat als je niet met meer dan twee personen over straat mag, dit ook geldt voor een bezoek aan de wasstraat. Het zou vreemd zijn als je ineens met drie of meer personen een auto zou stofzuigen. De dienstverlening van het autowassen kan dus gewoon doorgaan, de dienstverlening daar omheen krijgt misschien wat restricties. Denk ook aan bijvoorbeeld een interieurbaan. We weten het echter nog niet precies dus daarover later meer.”

Lockdown

Waar naast carwashes, tankstations ook open mogen blijven, moeten veel bedrijven tot tenminste 19 januari dicht. Een bezoek aan bijvoorbeeld de kapper of de bouwmarkt is er tot dan niet meer bij. Mark Rutte benadrukte in zijn persconferentie wel nogmaals dat thuiswerken echt de norm is en dat niet essentiële reizen echt moeten worden uitgesteld. Het kan dus wel betekenen dat minder mensen hun auto laten wassen. Gelukkig blijft het dus nog wel mogelijk om in ieder geval met een schone auto de essentiële reizen te doen.

Bron: Carwashnieuws.nl