Elke maandagavond zijn vrijwilligers actief zijn bij het recreatief zwemmen voor mensen met een beperking van De Klup Twente in zwembad De Vlaskoel. Hennie Schröder van Carwash Schröder sponsort hun badjassen.

“Omdat het vaak niet zo prettig en soms ook koud is, is om in badpak of zwembroek de deelnemers te helpen met aan- en uitkleden, maken we er erg veel gebruik van. Ze zijn echt onmisbaar”, aldus Marja Lansink, samen met echtgenoot Frans coördinator van De BubbelKlup.

Hennie kwam een kijkje nemen tijdens de pyjamaparty van de Klupzwemmers, die daarmee de laatste keer zwemmen voorafgaand aan de zomervakantie vierden. Hij toonde zich zeer onder de indruk van het hele gebeuren. “Het is mooi om er een keer bij te zijn. Ik vind het heel bijzonder wat al die vrijwilligers hier doen. En dat vaak gewoon naast hun betaalde baan. Echt geweldig!” Na afloop van het gezellige gespetter moest de sponsor eraan geloven en werd hij samen met de in nieuwe badjas gehulde zwemvrijwilligers op de foto gezet.

Het recreatief zwemmen voor mensen met een verstandelijke beperking, dat m.i.v. maandagavond 4 september weer van start gaat in het Tubbergse zwembad, maakt onderdeel uit van de ruim 50 vrijetijdsactiviteiten die De Klup Twente vanuit het Meester Siebelinkhuis in Almelo, samen met haar ruim 400 vrijwilligers, organiseert in 9 Twentse gemeenten.

Vrijwilligers gezocht

Het team van De BubbelKlup is op zoek naar nieuwe collega-vrijwilligers die het leuk vinden om op de maandagavonden van 19.00 tot 20.00 uur te komen helpen. Frans: “Wat wij zoeken zijn mensen met een open houding, die het leuk vinden om met mensen met een beperking om te gaan. Ervaring is niet noodzakelijk, elke leeftijd is welkom (vanaf 17 jaar). Wat wij bieden is een gezellige groep deelnemers en vrijwilligers, die er elke maandagavond samen voor zorgen, dat iedereen tevreden naar huis gaat! Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van nieuwe vrijwilligers zijn, kan het zijn dat zij één-op-één gaan begeleiden, maar ook het bijstaan van meerdere deelnemers is mogelijk. Er zijn altijd collega-vrijwilligers in de buurt voor ondersteuning.”

Er mag vanzelfsprekend een keertje vrijblijvend een kijkje genomen of meegezwommen worden. Voordat men daadwerkelijk aan de slag gaat, krijgt men eerst een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek in Almelo met Jolanda Overdorp, vrijwilligerscoördinator van De Klup. Aanmelden kan via jolanda@deklup.nl of tel. 06-14465288.