Schröder Carwash in Tubbergen gaat vanaf maandag 27 november de wasstraat voor personenauto’s verbouwen. De wasstraat wordt verlengd, meer geautomatiseerd en verduurzaamd. De verbouwing gaat in fases en de eerste fase duurt ongeveer 3 weken. In die weken blijft de wasstraat gewoon open voor personenauto’s. Bedrijfsauto’s kunnen dan even niet door de wasstraat, maar blijven welkom in de wasboxen.

Na de verbouwing is de vernieuwde wasstraat voor personenauto’s helemaal klaar voor de toekomst. Maar dat is niet alles, want de komende jaren staan er nog meer veranderingen op stapel. Eigenaar Hennie Schröder blikt vooruit: “Over een paar jaar gaat mijn zoon Hein het hier overnemen. Voor ik dat doe, wil ik dat het bedrijf in topconditie is. De komende jaren gaan we daar flink in investeren. Ondertussen draag ik de Carwash geleidelijk over.

Aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop start in de eerste fase van de nieuwe wasstraat met het grondwerk. Daarna komen de nieuwe machines. Met deze verbouwing maakt het bedrijf twee grote stappen. De eerste winst zit in duurzaamheid. Er komen zonnepanelen op het dak, met de nieuwe wasstraat neemt het gebruik van chemische middelen stevig af en het water wordt nog meer hergebruikt. Het tweede voordeel is vooral voor de klant, want de voorwas gaat veel sneller.

Net als veel andere bedrijven is het voor de Carwash moeilijk om voldoende personeel te vinden. Schröder: “Ik heb fantastische jongens aan het werk, maar die kunnen niet altijd. Vooral doordeweeks. Dan heb ik te weinig mensen in de wasstraat en staat de klant eigenlijk te lang te wachten. We gaan de voorwas daarom met meer machines doen.” Om de klanten niet te veel hinder te laten ervaren, wordt de wasstraat voor bedrijfswagens deze weken speciaal omgebouwd voor personenauto’s. Dan kunnen personenauto’s gewoon komen en kunnen klanten van bedrijfsauto’s in de wasboxen ook nog steeds met de hand wassen.

Na de eerste fase van de verbouwing komen nog meer werkzaamheden, maar daar kunnen de auto’s gewoon om gewassen worden. Als dat klaar is, komt de wasstraat voor bedrijfswagens ook nog een keer aan de beurt. Schröder: “We gaan door tot alles hier spik en span in orde is. Als dat klaar is, geef ik de sleutel mooi aan Hein. Dan zeg ik: Bekiek ’t mear!”

Impressie nieuwe wasstraat