Zout is schadelijk voor uw auto

Gelukkig wordt rijden op de weg veiliger door het strooien van zout. Maar er zit ook een nadeel aan: het is schadelijk voor de auto. Het zout tast het metaal van de auto’s, iets waar vooral oudere auto’s last van krijgen. Daarom raden wij u aan om bij Schröder Carwash te kiezen voor wasprogramma 1 of 2. Deze wasprogramma’s bevatten bodemwassen, waardoor de gehele onderkant van uw auto weer helemaal schoon is.

Het laatste zoutalarm nieuws

Alles wat je moet weten over strooizout

 • Onjuist: Als er gestrooid is, is het niet meer glad.

  Wanneer er gestrooid is, wordt het vriespunt van de wegen met enkele graden verlaagt. Echter moet die zout wel eerst door auto’s en vrachtwagens het asfalt ingereden worden. Hierna zal het nog steeds glad zijn. Daarom moet je altijd je rijstijl aanpassen bij vorst en sneeuw.

 • Onjuist: Strooizout werkt altijd

  Strooizout verlaagt het vriespunt van water. Hierdoor zal het niet vriezen als het bijvoorbeeld -1 graden Celsius is. Maar het vriest wel bij -10 graden Celsius. Hierdoor kan strooizout bij deze temperatuur niet meer normaal werken.

 • Juist: Er wordt vooral 's nachts gestrooid

  ’s Nachts is de temperatuur het laagst. Vaak wordt er preventief gestrooid om het vriespunt van vocht met een aantal graden te verlagen. Hierdoor wordt de weg minder snel glad.

 • Strooizout hetzelfde als keukenzout?

  In principe is het allebei natriumchloride. Alleen is strooizout minder zuiver en zijn de kristallen te grof. Je kunt keukenzout gebruiken om te strooien, maar het kan niet andersom: strooizout is chemisch niet zuiver genoeg om te gebruiken als keukenzout.